Dubai, Arabiemiraatit

Artikkelit

Tietosuojakäytäntö

Email: spostimail-ät-gmail.com

Burj Khalifa – Dubai

 Mainokset


Burj Khalifa (aikaisemmin Burj Dubai) on Dubain kuuluisin nähtävyys ja kauas näkyvä maamerkki. Maailman korkein pilvenpiirtäjä on 828 metriä korkea ja siinä on 162 kerrosta. Rakennusta rakennettiin vuodesta 2004 lähtien ja pilvenpiirtäjän avajaiset pidettiin tammikuussa 2010. Tornin rakentamiseen osallistui kaikkiaan noin 3000 ihmistä. Tornissa on myös korkein ulkona oleva näköalatasanne maailmassa.

Vaikka Burj Khalifan rakentaminen ja sen valmistuminen maailman korkeimmaksi rakennukseksi onkin saanut valtavaa huomiota ympäri maailman, pilvenpiirtäjä on saanut myös osakseen paljon kritiikkiä. Kritiikki kohdistuu pääosin huonosti palkattujen ja kurjissa elinoloissa elävien siirtotyöläisten käyttämiseen rakennuksen rakentamisessa, sekä epäilyyn valtavan tornin tarpeellisuudesta Dubain kokoisessa kaupungissa. Dubain metropolialueella elää vain 1,5 miljoonaa ihmistä.

Burj Khalifa edustaa kuitenkin tyypillistä arkkitehtuuria ja ajattelutapaa Dubaissa, jossa kaiken pitää olla suurempaa ja mahtavampaa kuin muualla.

Burj Khalifa Dubai

Photo Credits: travelourplanet.com
Distribution license for the photo